• Domov
  • Novice
  • KOMISIJA SOS O PREDLOGIH ZA NOVI, SEDMI PROTIKORONA PAKET

Dne 27. 11. 2020 se je na daljavo sestala Komisija za pravna in zakonodajna vprašanja pri SOS. Osrednja točka pogovora je tekla na temo novega sedmega protikorona zakona (#PKP7). Člani komisije so obravnavali prejete predloge občin in oblikovali dodatne predloge, ki bi jih bilo smiselno oziroma nujno vključiti v novi protikorona zakon.

Predlogi se nanašajo na dodatke v javnem sektorju, na področje izvajanja pomoči na domu, na dobavo zaščitne opreme za potrebe lokalnih skupnosti, pogovor pa je tekel tudi glede pomoči gospodarstvu in izvajalcem občasnega prevoza (prevozi šolskih otrok) in v zvezi s tem razbremenitvijo občinskih proračunov. Prav tako so razpravljali glede razporeditve neporabljenih sredstev letnega programa športa, sprejema ukrepov pomoči za javne zavode zaradi izpada tržnih prihodkov, področja obveznih občinskih gospodarskih javnih služb, idr.

Pripravljene predloge bo obravnavalo predsedstvo SOS na seji v ponedeljek, 30. 11. 2020. Skupnost občin Slovenije bo tako predloge posredovala v nadaljnjo obravnavo državi v pričakovanju, da bodo vključeni v novi #PKP7.

< Vse aktualne novice