• Domov
  • Novice
  • Mednarodna delavnica partnerjev projekta SOLICO na temo solidarnosti med in po zdravstveni krizi COVID-19

V okviru projekta SOLICO je dne 22.9.2022 potekala mednarodna delavnica v Sarajevski regionalni razvojni agenciji SERDA na temo “Solidarnost med in po zdravstveni krizi (povzročeni s koronavirusom)”. Cilj projekta je pomagati pri premagovanju pandemije COVID-19 kot največje krize evropskih družb po drugi svetovni vojni. Delavnice se je udeležila tudi predstavnica SOS.

Predstavnice in predstavniki sodelujočih držav so razpravljali o fazah razvoja in obvladovanja zdravstvene krize, ki jo je povzročila pandemija COVID-19. Poudarek delavnice je bil na oblikovanju priporočil in smernic za obvladovanje prihodnjih kriz. Govora je bilo tudi o vplivu in stopnji  vključenosti javnih institucij, civilne družbe in državljanov Bosne in Hercegovine v času pandemije COVIDA-19 in izmenjavi informacij ter dobrih praks, ki jih lahko uporabimo za podobne situacije v prihodnost.

V drugem delu mednarodne delavnice je tekla beseda o nevladni organizaciji »Tim prostovoljcev – Heroji ulica« in »Pomozi.ba«, ki so predstavili svoje delo in aktivnosti v času pandemije ter tako izmenjali znanja in izkušnje o kriznem upravljanju, ki ga je povzročila pandemija COVID-19.

Ob zaključku delavnice je potekala odprta debata v kateri so si sodelujoče države med seboj izmenjale izkušnje in kako so se one soočile z pandemijo COVID-19.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice