Potem ko smo izvedli okroglo mizo o možnostih vključevanja občin v MFERAC so na podlagi vprašanj, ki so bila postavljena, na MF ugotovili, da je je za uvajanje MFERAC-a v občine pomemben podatek, kateri dokumentarni sistem ima občina, ki bi želela uporabljati MFERAC, saj se bo potrebno povezati z MFERAC-om. Da pa ne bi vsaka občina sama iskala rešitev, bi bilo koristno, da to vemo, saj bi tako lahko za skupino občin z enakim dokumentarnim sistemom naenkrat reševali tehnične probleme, hkrati pa bi vedeli, katere občine bi lahko nato dokaj hitro vključili.

Po drugi strani pa je seveda pomemben tudi podatek, katere računovodske aplikacije se uporabljajo na občinah, da bi v primerih, ko bi se ekonomsko splačalo kaj narediti tudi na temo prenosa podatkov iz obstoječih sistemov, lahko naenkrat reševali ta problem.

Zato so iz MF zaprosili, da vsako združenje zbere podatke od svojih članov  in jih vnese v priloženo tabelo, predvsem za tiste, ki so se udeležile okrogle mize, pa  seveda tudi za občine, ki bi izkazale za to interes.

Na podlagi teh podatkov bi se na MF lažje organizirali in bili bolj učinkoviti.

Izpolnjene podatke v tabeli pošljite prosim do 24.4.2015 na e-naslov: sasa.kek@skupnostobcin.si.

Tabela – Občinski IS

 


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice