• Domov
  • Novice
  • Na seji pogajalske skupine s sindikati javnega sektorja o plačnih razredih in povračilu stroškov za malico

Dne 29. 8. 2022 je potekala seja pogajalske skupine s sindikati javnega sektorja. Na dnevnem redu je bilo usklajevanje vrednosti plačnih razredov in regresa za letni dopust za leto 2022 ter o dvigu povračila stroškov prehrane med delom za javne uslužbence.

Na predhodnem pripravljalnem sestanku vladne pogajalske strani je predstavnica SOS izpostavila, da je v primeru dviga povračila stroškov prehrane med delom za javne uslužbence potrebno to urediti tudi za funkcionarje, saj zanje v tem delu še vedno velja ZUJF.

Na seji je sindikalna stran je predstavila dva različna predloga glede usklajevanja vrednosti plačnih razredov, na enega bo vladna stran pripravila protipredlog do prihodnje seje, za drugega pa je ministrica za javno upravo pozvala sindikalno stran, da ga spremenijo, da bo ustrezen dnevnemu redu oz. da bo protipredlog vladnemu predlogu.

KSJS je predstavila svoj predlog dviga povračila stroškov prehrane med delom za javne uslužbence na 7,96€ ter 50% povišanje stroškov prehrane za nočno delo tudi za delo v izmenah oz. turnusu.

Predviden datum naslednje seje je 5. 9. 2022.

 

 


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice