• Domov
  • Novice
  • Nadgradnja spletnih storitev “Enotna zbirka ukrepov”

Skupnost občin Slovenije obvešča, da je Ministrstvo za javno upravo nadgradilo spletno storitev »Enotna zbirka ukrepov«, ki omogoča vpogled v izvedbo sprememb predpisov za doseganje prihrankov občin.

Vlada Republike Slovenije je januarja lani sprejela sklep, da pripravi predloge sprememb predpisov, ki se nanašajo na znižanje stroškov delovanja občin oz. odpravo administrativnih ovir ter pooblastila Ministrstvo za javno upravo, da koordinira aktivnosti in spremlja napredek. Pretežni del predlogov sprememb predpisov so predlagala združenja občin. Vlada je naložila pristojnim ministrstvom, da se opredelijo do teh predlogov ter da hkrati sami predložijo dodatne predloge rešitev za znižanje stroškov za delovanje občin in odpravo ugotovljenih administrativnih ovir vladi. Na tej podlagi je bil sprejet skupni seznam državnih predpisov z učinki na občine, ki ga je vlada do konca leta 2015 realizirala do dveh tretjin, preostanek postopkov je v sklepni fazi.

Omenjena spletna storitev bo nudila pregled nad uresničevanjem dogovorjenega nabora sprememb predpisov, ki imajo finančne ali administrativne učinke na občine, nadzor nad njihovo realizacijo in pregled nad prihranki občin. Storitev je od danes, 29.1.2016 na voljo na vladni spletni strani ali na tej povezavi. Stanje predpisov je na dan 5. 1.2016.

 


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice