Na današnji dan pred 30 leti, 14. februarja 1992 je bil v Mariboru lep zimski dan. Magdalena Tovornik, predsednica Skupščine občine Maribor je v mestu gostila kolege in kolegice iz 32 občin. Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije je namreč predlagalo ustanovitev skupnosti občin, ki bi kot institucionalni okvir povezovalo lokalne in regionalne oblasti Slovenije s Stalno konferenco lokalnih in regionalnih oblasti Sveta Evrope. Vsi prisotni so predlog podprli in tako je nastala Skupnost občin Slovenije.

Kar se je začelo pred 30 leti z 32 občinami, je danes največja reprezentativna organizacija občin v Sloveniji s 179 aktivnimi občinami članicami, kjer se v 15 komisijah in 5 delovnih skupinah redno srečuje 400 občinskih strokovnjakov. Tudi na tak način ste s svojo vnemo, izkušnjami in strokovnim znanjem pripomogli k razvoju skupnosti, ki je danes zanesljiv partner državnem nivoju Slovenije kot tudi v številnih mednarodnih institucijah. Da smo to dosegli, je bilo potrebno v zadnjih 30 letih vložiti veliko vztrajnosti, truda, moči in predvsem dobro usklajenih rešitev in predlogov znotraj naše skupnosti. Po tej poti bomo našo skupno zgodbo o uspehu tudi nadaljevali.

Zato danes, ko se spominjamo preteklih 30 let, ponosno usmerimo pogled naprej in Skupnosti občin Slovenije voščimo vse najboljše tudi v prihodnje!

 

 

 


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice