• Domov
  • Novice
  • Nov pregledovalnik pravnih režimov varstva kulturne dediščine

Ministrstvo za kulturo je že leta 2009 vzpostavilo javno dostopen spletni pregledovalnik pravnih režimov varstva kulturne dediščine (http://evrd.situla.org). V sistemu pravnih režimov varstva kulturne dediščine eVRD  so zbrani podatki o pravnih režimih, ki jih je treba upoštevati pri pripravi planov in posegih v območja kulturne dediščine. Pripravljavci prostorskih aktov in drugi uporabniki lahko na enem mestu dobijo pregled vseh pravnih režimov, ki v Republiki Sloveniji veljajo za območja kulturne dediščine in izhajajo iz različnih pravnih podlag.

Spletni pregledovalnik so posodobili v okviru državnega portala prostorskih podatkov in aplikacij in je občinam in drugim uporabnikom odslej na voljo na spletnem naslovu: https://gisportal.gov.si/evrd.

Funkcionalnosti novega pregledovalnika vključujejo vse funkcionalnosti starega. Navodila za uporabo pregledovalnika so dostopna na povezavi »Pomoč«, za morebitna dodatna pojasnila pa se lahko obrnete na Informacijsko-dokumentacijski center za dediščino (e-pošta: rkd@gov.si).

< Vse aktualne novice