• Domov
  • Novice
  • Nujni poziv k izpolnitvi ankete – Stroški občine za čiščenje smetenja

Že v poletnih mesecih smo vas pozivali, da izpolnite anketo, ki bo osnova za izračun sredstev, ki bodo pripadla vaši občini na osnovi sprejete Uredbe o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje. V tem tednu smo pozvali tiste občine, ki tega še niste storile, da anketo, ki je dosegljiva na https://www.1ka.si/a/159aa2b9, izpolnite najkasneje do 28. 11. 2022.

Pri tem smo opozorili, da pri oceni stroškov zapišite število na način npr. 10000,15 – torej brez decimalne pike in samo z decimalno vejico.

Če ste morda našo pošto spregledali, vas tudi po tej poti prosimo, da anketo izpolnite. Nosilec skupnega načrta bo namreč v imenu svojih proizvajalcev v skladu s predpisano metodologijo kril stroške občini in upravljavcu državnih cest do 30. junija tekočega leta za preteklo koledarsko leto, zato mora vedeti kolikšen bo strošek. Občina in upravljavec državnih cest pa bosta po drugi strani tista, ki bosta izdala nosilcu skupnega načrta račun za plačilo sorazmernega deleža stroška čiščenja smetenja, ki ga izvajajo obvezna občinska gospodarska javna služba za urejanje in čiščenje javnih površin in koncesionarji ali podizvajalci upravljavca državnih cest. Zato boste tudi vi morali vedeti kolikšen bo strošek.

Morebitna dodatna vprašanja lahko naslovite na naslov barbara.horvat@skupnostobcin.si ali jana.miklavcic@gov.si.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice