• Domov
  • Novice
  • Obisk predsednika Odbora regij in 206. seja predsedstva OR v Sloveniji

Na podlagi dogovora s predsednikom Odbora regij, gospodom Apostolosom Tzitzikostasom, je potekala med 23. in 24. septembrom v Sloveniji 206. seja predsedstva Odbora regij.

Prvi dan njegovega obiska, 23. 9. 2021 se je predsednik Odbora regij srečal s predsednikom Državnega sveta, Alojzom Kovšco, nato pa se je sestal s predstavnicami in predstavniki slovenske delegacije v Odboru regij in vodstvi reprezentativnih združenj občin. Srečanja so se udeležili dr. Aleksander Jevšek, Nuška Gajšek, Tine Radinja in dr. Tomaž Rožen. Na sestankih so izmenjali stališča o stanju decentralizacije in regionalizacije v Sloveniji, izzivih lokalnih skupnosti v Sloveniji, o okrevanju po krizi, o mednarodni podnebni konferenci COP 26 in konferenci o prihodnosti Evrope, civilnodružbena organizacija Danes je nov dan pa je predstavila zaključke analize o transparentnosti občin.

24. septembra je v Lipici potekala seja predsedstva Evropskega odbora regij, kjer sta sodelovala tudi Andrej Šircelj, minister za finance Republike Slovenije in minister Zvone Černač, Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

< Vse aktualne novice