• Domov
  • Novice
  • Objavljen razpis za pridobitev certifikata Mladim prijazna občina za obdobje 2021 – 2025 in za podaljšanje njegove veljavnosti

Inštitut za mladinsko politiko podeljuje že deseto leto zapored certifikat Mladim prijazna občina. Certificiranje mladim prijaznih lokalnih skupnosti poteka v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.
Certifikat Mladim prijazna občina se letno in s štiriletno veljavnostjo podeljuje lokalnim skupnostim, ki jih strokovna komisija prepozna kot mladim prijazne, ker uspešno izvajajo ukrepe s področij vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik. S pridobitvijo certifikata se Občina, ki se je pri svojem delu na področju mladih že izkazala za uspešno, zaveže, da bo področje mladih še naprej uspešno sistemsko urejala in v naslednjem štiriletnem obdobju nivo učinkovitosti ohranila oz. dvignila. Vsako leto se zemljevid Slovenije obarva z novimi mladim prijaznimi lokalnimi skupnostmi. Danes je tako v Sloveniji 35 občin, nosilk certifikata Mladim prijazna občina. Želimo si, da bi postala Slovenija v letu 2021 na področju mladine še bogatejša.

Vse lokalne skupnosti, ki imate področje mladine zgledno urejeno, vabimo, da si natančno preberete pravila in javni poziv za pridobitev certifikata Mladim prijazna občina na spletni strani www.mladi-in-obcina.si in se do 20. avgusta 2021 prijavite na poziv za pridobitev certifikata.
Certifikati Mladim prijazna občina za obdobje 2021–2025 bodo zaslužnim občinam podeljeni v skladu s pravili objavljenimi na spletni strani www.mladi-in-obcina.si. Na omenjeni spletni strani lahko dostopate tudi do razpisne dokumentacije.

Letošnje leto pa je posebej pomembno za tiste občine, ki ste certifikat Mladim prijazna občina že prejele in se vam veljavnost certifikata v letu 2021 izteka. Na spletni strani www.mladi-in-obcina.si (rubrika Mladim prijazne občine, Podaljšanje veljavnosti certifikata Mladim prijazna občina) je objavljen Javni poziv za podaljšanje veljavnosti certifikata Mladim prijazna občina 2021 – 2025. Javni poziv je namenjen občinam, ki ste certifikat prejele leta 2017 in se vam v letošnjem letu veljavnost izteče.

Prijavni rok za prvo pridobitev  in za podaljšanje certifikata je do vključno 20. avgusta 2021.

Dodatne informacije dobite na Inštitutu za mladinsko politiko (kontaktna oseba: Rozana Mužica, tel. št.: 040 475 677, e-naslov: rozana.muzica@institut-imp.si).

< Vse aktualne novice