• Domov
  • Novice
  • Obvezna elektronska oddaja ponudb po 1.4.2018 in vabilo na seminar

Skladno z določilom 118. člena ZJN-3 bo s 1.4.2018 obvezna elektronska oddaja ponudb. Obveznost elektronske oddaje ponudb velja za javna naročila, katerih obvestilo o naročilu bo poslano na Portal javnih naročil po 1.4.2018.

Način elektronske oddaje ponudb se lahko zagotavlja preko različnih aplikacij, bo pa Ministrstvo za javno upravo dne 26.3.2018 zagnalo aplikacijo https://ejn.gov.si/e-oddaja, za katero pristojno ministrstvo jamči, da je aplikacija usklajena z veljavno zakonodajo s področja javnega naročanja.

Informacijski sistem zagotavlja vso potrebno varnost za elektronsko oddajo ponudb (vzpostavljeni gradniki za vstop v aplikacijo, onemogočanje nepooblaščenega in predhodnega dostopa v aplikacijo), uporaba aplikacije pa je brezplačna za vse javne naročnike in vse ponudnike. V septembru 2018 bo aplikacija usklajena tudi s Portalom javnim naročil na način samodejnega prenosa vseh podatkov iz Portala javnih naročil v aplikacijo e-JN.

Na spletni strani Direktorata za javno naročanje so že podana nekatera podrobna navodila za uporabo aplikacije (http://www.si-ca.si/dokumenti/Registracija-SI-PASS.pdf, http://www.djn.mju.gov.si/odgovori-narocniki), bodo pa spletno stran posodabljali z odgovori na vprašanja  (kako poteka dostopnost do podatkov oddanih ponudb, kako varovati poslovno skrivnost, kako zagotoviti vpoglede v ponudbe, kako oddati finančna zavarovanja za resnost ponudbe itd.).

Skupnost občin Slovenije vas vabi na seminar ELEKTRONSKA ODDAJA PONUDBE, ki bo potekal v četrtek. 12.4.2018 s pričetkom ob 10.00 uri v razstavišču Urban, Grajska ulica 7, Maribor. Na seminarju bo predavala Milena Basta Trtnik, ki ima bogate izkušnje z uporabo aplikacije elektronske oddaje ponudb na Hrvaškem, kjer elektronska oddaja ponudb poteka že od 1.1.2016 dalje. Na seminarju bo predstavljena e-JN aplikacija, ki jo je vzpostavilo Ministrstvo za javno upravo ter izpostavljene izkušnje ter praksa glede uporabe primerljivega sistema za elektronsko oddajo ponudb v članici EU, Hrvaški.

VABILO IN PRIJAVNICA

 

< Vse aktualne novice