• Domov
  • Novice
  • Odgovori strank na ključna vprašanja lokalne samouprave

Spoštovani,

Skupnost občin Slovenije se tokrat aktivno vključuje v predvolilno obdobje z namenom opozoriti na najbolj pereča vprašanja na področju lokalne samouprave, ki je prevečkrat prezrta. In to kljub dejstvu, da so občine del te države in kot take enakovreden partner. Z občinami se ne more pogajati temveč kvečjemu v skupnem dialogu iskati rešitve ter postopati v skladu z zakonodajo.

Zavedamo se pomembnosti zdravstva, pa šolstva in sociale, a ne pozabimo na občine, ki kreiramo razvoj na mikro ravni in smo eden od generatorjev razvoja v tej državi in tako tema, ki ne more biti prezrta v tem predvolilnem obdobju. Hkrati pa zagotavljamo izvajanje najbolj osnovnih in nujnih nalog za vse državljane. Najbrž si nihče ne predstavlja, kako bi bilo, če občine prenehamo z urejanjem vrtcev, šol, z nudenjem kulturnih dejavnosti v kulturnih ustanovah, ki jih financiramo, z izvajanjem EU projektov, ki so tudi gonilo gospodarstva na ravni malih pa tudi večjih podjetij, z urejanjem ključne infrastrukture in podobno.

Na vse stranke, ki bodo 24. aprila nastopile na volitvah, smo naslovili nekaj ključnih vprašanj z lokalne samouprave ter zbrali njihove odgovore, ki jih objavljamo v obliki elektronske knjižice

Jasna Gabrič

mag. pol., uni. dipl. ekon.

 

< Vse aktualne novice