• Domov
  • Novice
  • Odprt natečaj za globalne nagrade The Circulars 2017 tudi za občine

World Economic Forum (WEF) in Young Global Leaders forum vabita vsa slovenska podjetja, inštitucije, vizionarske voditelje, občine in regije, ki so v svoje poslovanje že uspešno vključili principe krožnega gospodarstva, da sodelujejo v natečaju za globalne nagrade The Circulars 2017. Prijave so  odprte do 30. septembra. Tekmovanje letos poteka že tretjič. Nagrade bodo, kot vsako leto doslej, podeljene na osrednjem letnem dogodku WEF – globalnem gospodarskem vrhu v Davosu, ki bo januarja 2017. Na njem se tradicionalno vsako leto zberejo najpomembnejši gospodarstveniki in politiki iz vsega sveta.

Dr. Janez Potočnik, nekdanji evropski komisar za okolje in tudi predlagatelj prvega paketa ukrepov za krožno gospodarstvo v EU ter od avgusta predsednik Posvetovalnega odbora (Advisory Board) platforme Circular Change (CC) je prestižno nagrado The Circulars v kategoriji voditelj krožne ekonomije (The Fortune Award for Circular Economy Leadership) prejel 2015.

Tekmovanje poteka v sedmih kategorijah. Prispele vloge v šestih kategorijah bo ocenjevala strokovna komisija sestavljena iz 27 mednarodnih ekspertov, med njimi je tudi leta 2015 nagrajeni mednarodni strokovnjak in spodbujevalec krožne ekonomije dr. Janez Potočnik. Med vsemi pravočasno prispelimi prijavami – rok zanje se izteče 30. septembra ob polnoči – bodo razglašeni: najbolj prodorni voditelj, najboljša multinacionalka, najboljše malo oz. srednje veliko podjetje, najboljši vladni, mestni oz. regionalni projekt, najboljši vlagatelj in najbolj prodorna digitalna tehnologija za prehoda v krožno ekonomijo.

Javno glasovanje pa bo odločalo o tem, kdo bo prejel nagrado za najboljšega podjetnika na področju krožne ekonomije 2017. Rok za prijave za to kategorijo se izteče 15. septembra. Sodelovanje v tekmovanju je brezplačno, kriteriji za posamezne kategorije in kako predstaviti dosežke (projekte) so na voljo na povazavi: https://thecirculars.org/.

Vir in več: http://www.circularchange.com/slovensko-krozno-gospodarstvo-povabljeno-na-globalni-gospodarski-vrh-v-davos/

< Vse aktualne novice