• Domov
  • Novice
  • Odprto pismo ministrici za izobraževanje, znanost in šport glede izjave o varstvu otrok v času zaprtih vrtcev

Obveščamo vas, da je bilo s strani predsednika Skupnosti občin Slovenije, dr. Aleksandra Jevška na ministrico za izobraževanje, znanost in šport naslovljeno odprto pismo.

Namreč Skupnost občin Slovenije je bila seznanjena s sporočilom ministrice glede priprave načrta za odpiranje šol in vrtcev, v katerem je povedala, da še ni znano, kako naj bi odpiranje izgledalo. Pa tudi z izjavo, s katero je staršem, ki bodo morali na delo, če se bo gospodarstvo zagnalo prej, sporočila, da lahko težavo z varstvom otrok rešujejo z najemom privatnega varstva.

Na današnjem sestanku Glavnega odbora Skupnosti občin Slovenije je izjava o  tem, da naj starši, ki so s strani delodajalcev poklicani nazaj na delo pač plačajo zasebno varstvo, med županjo in župani v glavnem odboru izzvala globoko ogorčenje. Tako država kot občine so namreč tisti, ki so tukaj zato, da oblikujejo skupne politike in da se odzivajo na potrebe državljank in državljanov, občank in občanov, kadar so te dogovorjene kot skupne. Kar predšolska vzgoja, varstvo otrok še vedno je.

Glavni odbor Skupnosti občin Slovenije pričakuje, da ministrstvo nemudoma pripravi načrte, protokole ter terminski načrt odpiranja vrtcev. V prvi fazi za vse tiste otroke, katerih starši so poklicani nazaj na delo, nato pa tudi za vse ostale.

Odprto pismo si lahko preberete tukaj.

< Vse aktualne novice