• Domov
  • Novice
  • Okrožnice v zvezi z izvajanjem dejavnosti v vrtcih od 9. 11. 2020 dalje

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport vrtcem in šolam poslalo aktualne informacije za izvajanje dejavnosti med 9. 11. 2020 in 13. 11. 2020. Vrtci bodo tudi v prihodnem tednu izvajali programe v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način, če tako določi župan občine, na območju katere vrtec izvaja dejavnost. Ministrstvo župane prosi, da pri sprejemanju odločitev o vrtcih, ki delujejo v zmanjšanem obsegu, enako obravnavajo tako javne, kot tudi zasebne vrtce. Pripominjajo tudi, da se bo izpad plačil staršev za čas, ko otroci vrtca ne obiskujejo, kril iz državnega proračuna na podlagi interventnega zakona, ki je še v pripravi. Okrožnico najdete TUKAJ.

Ministrstvo je prav tako osnovnim šolam, glasbenim šolam in zavodom za otroke s posebnimi potrebami posredovalo informacijo o vnašanju odsotnosti v aplikacijo KPIS, obračunavanju plač od oktobra do decembra in o nadomestilu za uporabo lastnih sredstev. Z okrožnico zavode podrobno seznanjajo z ukrepi, ki se nanašajo na višino nadomestila plače za zaposlene, ki so v karanteni ali ne opravljajo dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva otrok ali so na začasnem čakanju na delo, ki so okuženi, kot tudi vir, iz katerega se nadomestila place v teh primerih financirajo. Do okrožnice lahko dostopate s klikom TUKAJ.

Prejeli pa smo tudi obvestilo Inšpektorata RS za šolstvo in šport, ki se nanaša na ugotovitve in opozorila v zvezi izvajanja nadzora po Zakonu o nalezljivih boleznih. Inšpektorat je namreč opravil še 60 dodatnih nadzorov in ugotavlja, da je delež zavodov, kjer so bile ugotavljane kršitve manjši, kot v preteklosti in sicer znaša 12,4 % (v preteklosti 20 %). Inšpektorat bo na podlagi analiz tveganj in načrtov aktivnostih tudi v prihodnjem obdobju vsakodnevno intenzivno izvajal nadzor nad spoštovanjem določil Zakona o nalezljivih boleznih in odlokov, ki urejajo omenjeno področje. Celotno obvestilo lahko preberete v TUKAJ.

 

< Vse aktualne novice