• Domov
  • Novice
  • Osnutek Operativnega programa varstva pred hrupom 2013-2018

 

S strani Ministrstva za okolje in prostor smo v pregled prejeli osnutek Operativnega programa varstva pred hrupom 2013-2018.

Operativni program je izdelan z namenom, da se z vidika obremenjevanja okolja s hrupom izboljša kakovost življenja ljudi, ki živijo na območjih v bližini s prometom obremenjenih železniških prog in cest.

Ta program obravnava območja v bližini železniških prog z več kot 30.000 prevozov vlakov na leto, območja v bližini cest z več kot 3 milijone prevozov vozil na leto (8 na uro) ter poselitveni območji z več kot 100.000 prebivalci, to sta poselitveno območje Mestne občine Ljubljana  in poselitveno območje urbanistične zasnove mesta Maribor.

Z operativnim programom so za zgoraj navedena območja predstavljeni rezultati strateškega kartiranja, ki odražajo stanje za referenčno leto 2011, in na podlagi ocene obremenjenosti prebivalcev, stanovanj in stavb določeni ukrepi za zmanjšanje obremenjevanja okolja s hrupom ter s tem zmanjšanja škodljivih učinkov okoljskega hrupa na zdravje ljudi.

Celoten osnutek Operativnega programa varstva pred hrupom 2013-2018 si lahko preberete na tej povezavi.

Vaše pripombe in predloge nam prosim posredujte na naslov miha.mohor@skupnostobcin.si najkasneje do petka 15. decembra.

 

< Vse aktualne novice