• Domov
  • Novice
  • PETO SREČANJE OŽJE DELOVNE SKUPINE ZA PRIPRAVO ODLOKA O UREJANJU PODOBE NASELIJ IN KRAJINE

Skupnost občin Slovenije je v četrtek, 26. novembra 2020 organizirala peto spletno srečanje članic in članov ožje delovne skupine za pripravo odloka o urejanju podobe naselij in krajine. Zbrane in zbrani s področja urejanja prostora in prava so tudi tokrat aktivno sodelovali  in združevali svoja znanja in izkušnje pri pripravi vsebine odloka.

Med razpravo so izpostavili rezultat srečanj, in sicer mrežo sedaj že 60 občin, ki so zainteresirane za pripravo odloka o urejanju videza naselij in krajine ter si vztrajno prizadevajo za urejen izgled Slovenije.  Seznanili so se tudi o projektu, ki se osredotoča na pregled ureditve zunanjega oglaševanja v evropskih državah in med drugim obravnava kvalitetno grajene elemente v prostoru.

Članice in člani ožje delovne skupine so glavni fokus srečanja namenili  načinu zasnove določb odloka. Opredelili so možnost postavljanja določb po vrstah posameznih objektov in možnost postavljanja določb glede na pogoje za elemente, ki se pojavljajo v prostoru. Razpravo bodo zbrane in zbrani nadaljevali naslednjič in sicer pri šestem delovnem srečanju.

< Vse aktualne novice