V času od srede 11. februarja do petka 13. februarja je v Bruslju potekalo 110 Plenarno zasedanje Odbora regij. Zasedanja se je udeležila tudi slovenska delegacija, ki so je sestavljali dr. Ivan Žagar, župan občine Slovenska Bistrica, Jasna Gabrič, županja občine Trbovlje, Andreja Potočnik, članica občinskega sveta občine Tržič, mag. Aleksander Jevšek, župan mestne občine Murska Sobota, Peter Bossman, župan občine Piran, Franci Rokavec, župan občine Litija ter Robert Smrdelj, župan občine Pivka.

Na plenarnem zasedanju so izvolili novega predsednika in prvega podpredsednika Odbora regij. Predsednik Odbora regij je postal Marku Markkula iz Finske, prvi podpredsednik pa je postal Karl-Heinza Lamberta iz Belgije.

V nadaljevanju so članice in člani obravnavali čezatlantski sporazum TIIP, kjer so predstavniki lokalnih in regionalnih oblasti izpostavili, da se sporazum ne sme brezpogojno podpirati. Člani Odbora regij bodo vztrajali pri standardih, ki jih imamo v Evropi pri zaščiti uporabnikov in hrane.

Committee of the Regions - National Delegations

< Vse aktualne novice