• Domov
  • Novice
  • Podprta pobuda za vključitev turističnih ponudnikov ustanovljenih s strani občin v razpise MGRT

Skupnost občin Slovenije je na ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaža Hana naslovila pobudo za vključitev upravičencev, ustanovljenih s strani občin, s področja turizma, v razpise Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. 
Trenutno je namreč aktualen napovedan tretji javni razpis za trajnostni razvoj slovenske nastanitvene ponudbe z namenom povečati delež nastanitvenih kapacitet z višjo dodano vrednostjo tako za obnovo, kot za novogradnje. V napovedi je bilo omenjeno, da bo
razpis namenjen samo malim in srednje velikim podjetjem pa tudi velikim podjetjem, ki niso v državni lasti.

V svojem dopisu smo argumentirali, da so javni zavodi, ki nudijo turistično ponudbo in razpolagajo z namestitvenimi kapacitetami, velikokrat pri krepitvi turizma in zagotavljanju bogate turistične izkušnje obiskovalcev bolj uspešni, saj je njihovo vodilo poleg tržne uspešnosti tudi skrb za lokalni in regionalni razvoj. Turistično ponudbo tako združujejo z vsemi drugimi dejavnostmi, ki jih izvajajo in ponujajo, prav tako skrbijo, da si obiskovalci ogledajo čim več naravnih in kulturnih znamenitosti ter drugih atrakcij v svoji regiji delovanja. Utemeljevali smo tudi, da javni zavodi in druge podobne organizacije uspešno sodelujejo z drugimi deležniki s področja turizma in na ta način skupaj skrbijo za vsesplošen razvoj lokalnega, regionalnega in nacionalnega okolja.

Veseli nas, da je so na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo sprejeli naše argumente in sporočili, da bodo v skladu z možnostmi in dogovora z evropsko komisijo vključili tudi turistične ponudnike ustanovljene s strani lokalnih skupnosti oz. občin, saj se dodobra zavedajo ključnega pomena tudi turističnih ponudnikov namestitvenih kapacitet ustanovljenih s strani lokalnih skupnosti.  

< Vse aktualne novice