• Domov
  • Novice
  • Pojasnilo MOP, vezano na odmero komunalnega prispevka za nezahtevne objekte po ZUreP-3 za vloge vložene na UE pred junijem 2022

Na drugem spletnem DIALOGU občin glede nove prostorske zakonodaje, ki je potekal dne 15.7.2022, so prisotni izpostavili pobudo o izmenjavi dopisov, ki jih prejmejo kot odgovor s strani Ministrstva za okolje in prostor v povezavi z obrazložitvijo perečih področij, s katerimi se soočajo pri razumevanju nove prostorske zakonodaje. V nadaljevanju objavljamo dopis, z objavo katerega občina soglaša – pojasnilo MOP, ki je vezano na odmero komunalnega prispevka za nezahtevne objekte po ZUreP-3 za vloge vložene na UE pred 1.6.2022. Pojasnilo je v celoti dostopno TUKAJ.

Dodatno objavljamo tudi zbir vprašanj in odgovorov, ki smo jih prejeli v zadnjih mesecih s področja nove prostorske zakonodaje (občinski urbanist, obrazci, izdaja novih lokacijskih informacij in potrdil o namenski rabi).

Tovrstno prakso SOS podpira in se zahvaljuje občini za nesebično podporo, pri tem pa opogumlja druge občine, da naslovijo sekretariat s preostalimi pojasnili MOP, ki bi utegnili koristiti občinam. Le-te bomo v kolikor prispejo v naš nabiralnik, redno objavljali na naši spletni strani kot tudi v tedenskih novičkah.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice