• Domov
  • Novice
  • Poročilo KPK o nabavi zaščitne opreme izbranih občin in javnih zdravstvenih zavodov

Senat Komisije za preprečevanje korupcije (v nadaljevanju: Komisija) na 13. seji dne 24. 3. 2022 sprejel Poročilo nabav zaščitne opreme izbranih občin in javnih zdravstvenih zavodov.
Komisija je nadzor opravila pri 23 občinah in 14 javnih zdravstvenih zavodih. Na podlagi načrta dela je Komisija preverjala:
– spoštovanje omejitev poslovanja (vključno s preverjanjem vključitve protikorupcijske klavzule in razkritja lastniške strukture v okviru pogodb, pridobljenih za namen nadzora omejitev poslovanja) v izbranih občinah,
– transparentnost postopkov in načinov naročanja zaščitne opreme v izbranih bolnišnicah in občinah, ki so samostojno izvajale nabavo zaščitne opreme, potrebne pri spopadanju z epidemijo COVID-19.
Začetek nadzorovanega obdobja je bil 1. 3. 2020, konec nadzorovanega obdobja pa 1. 6. 2020, ko je Vlada Republike Slovenije razglasila konec epidemije.
Tako pri javnih zdravstvenih zavodih kot pri občinah je Komisija ugotovila določena korupcijska tveganja ter sprejela priporočila in predloge ukrepov za njihovo odpravo.

Besedilo poročila je dostopno na povezavi TUKAJ.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice