• Domov
  • Novice
  • Poročilo posveta o možnostih za izvajalce ciljev prostorskega razvoja Slovenije

Ministrstvo za okolje in prostor je 13. decembra 2016 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju organiziralo posvet v okviru procesa prenove Strategije prostorskega razvoja Slovenije (SPRS) s poglobljeno obravnavo ciljev in ukrepov za uresničevanje ciljev prostorskega razvoja na različnih območjih Slovenije ter poglobljeno obravnavo dveh izbranih tem SPRS – o vlogi funkcionalnih urbanih območij in sistemu zelene infrastrukture.

Posvet je potekal v obliki celodnevne delavnice, na kateri je sodelovalo 75 deležnikov, in je predstavljal nadaljevanje dela tematskih fokusnih skupin, ki so potekale v oktobru in novembru 2016.

Spodaj objavljena strokovna gradiva in poročilo so rezultat interaktivnega dela tematskih fokusnih skupin, v katerih so sodelovali predstavniki ministrstev, lokalnih skupnosti, regionalne ravni, strokovne javnosti in nevladnih organizacij. Delo je potekalo na podlagi vnaprej pripravljenih gradiv, ki so jih za posamezno tematsko področje izdelali sodelavci zunanjih strokovnih inštitucij,  Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, podjetja Boson d.o.o., Biotehniške fakultete in Filozofske fakultete.

 

Program posveta (pdf)
Predstavitve s posveta:

vir: MOP


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice