• Domov
  • Novice
  • Posvet o novostih Zakona o občinskem redarstvu

V sredo 29. marca je v prostorih Ministrstva za kulturo potekal posvet o novostih, ki jih prinaša nov Zakon o občinskem redarstvu. Na posvetu, ki smo ga skupaj izvedli s Službo za lokalno samoupravo pri MJU, MNZ-jem ter Policijo, so bile predstavljene spremembe in dopolnitve Zakona o občinskem redarstvu.

Na seminarju so bile predstavljene bistvene novosti zakona in pravila za uporabo telesne sile. Na posvetu je bilo izpostavljenih nekaj vprašanj, ki izhajajo iz terena in s katerimi se srečujejo tako občinski redarji, kot vodje občinskih redarstev. 

Posebna pozornost je bila namenjena predstavitvi predloga novih delovnih mest. MJU je skupaj s Skupnostjo občin Slovenije pripravil predlog novih delovnih mest, s katerim bodo sedaj občinski redarji lahko razporejeni v delovna mesta do višjega svetovalca. Nova delovna mesta bodo redarstvom omogočila organizacijo bolj učinkovitega dela, kot bo omogočeno ustrezno plačilo za redarje, ki opravljajo bolj zahtevne naloge in imajo za to tudi dodatno izobrazbo.

Predstavitve iz posveta se nahajajo na spodnjih povezavah:

SOS predstavitev

Novosti pri uporabi pooblastil občinskega redarja

ZORed-A_MEZEK_29.3.2017

posvet-občinsko redarstvo Nova delovna mesta

ZORed-A_LAVTAR_29.3.2017


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice