• Domov
  • Novice
  • Povabilo k pripravi Ocene tveganja za delo v pisarni s pomočjo orodja OiRA za projekt “Zdravju prijazno delovno okolje”

Razvojna agencija Savinja, skupaj s partnerji, Skupnostjo občin Slovenije, Združenjem regionalnih razvojnih agencij Slovenije in Združenjem območnih razvojnih agencij Slovenije – ZORA, pod koordinacijo Razvojnega centra Srca Slovenije, med 1.9.2015 in 31.10.2016,  izvaja projekt »Zdravju prijazno delovno okolje za zdrave, aktivne in motivirane pisarniške delavce«, ki ga je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Projekt je primarno namenjen vsem zaposlenim na pisarniških delovnih mestih in je namenjen vprašanju, kaj lahko delodajalci in zaposleni v pisarniški dejavnosti storimo, da bomo zaposleni bolj aktivni, bolj motivirani in bomo prevzeli večjo odgovornost za krepitev svojega zdravja.

Naša prva projekta naloga je, da pripravimo oceno tveganja za pisarniško delovno mesto. Pri slednjem vas vljudno prosimo za pomoč. Prosimo, da uporabite spletno orodje OiRA, ocenite tveganje na delovnem mestu, ustvarite identifikacijsko poročilo ter načrt ukrepov, ki nam jih posredujete nazaj.

image001

Povezava do spletnega orodja je tukaj.

(V primeru da povezava ne bi delovala, ali da se vam prikaže povezava v angleškem jeziku poskusite s to povezavo oziroma poskusite povezavo odpreti v drugem spletnem brskalniku)

 

Za lažje izpolnjevanje vam prilagamo Vodnik po spletnem orodju OiRA (razlaga postopka registracije – prijave – prepoznavanja tveganj – ocenjevanje prepoznanih tveganj – izdelavo Načrta ukrepov – prenos in izpis celotnega poročila – izpolnitev kvadratka ’Seznanitev zaposlenih v načrtu ukrepov z vpisom sodelujočih i njihovim podpisom, skeniranje dokumenta in e-pošiljanje na ra.savinja@ra-savinja.si )

 

Izpolnjene, podpisane ter skenirane načrte ukrepov v word dokumentu ter pripadajoče identifikacijsko poročilo  oddate do torka, 15.12.2015, na ra.savinja@ra-savinja.si oz enemu od projektnih koordinatorjev (miha.mohor@skupnostobcin.si, suzana.kosir@ljubljana.si, anita.molka@razvoj.si).

 

unnamed

 

Na podlagi vaših ocen bomo pripravili analizo, v letu 2016 organizirali strokovne delavnice po Sloveniji in ob zaključku projekta pripravili smernice za izdelavo Programa promocije zdravja pri delu ter aktivnosti za krepitev zdravja pri delu v pisarni (gibanje, sproščanje, prehranjevanje). Smernice bodo v pomoč pri pripravi programa tudi našim strankam, predvsem pa MSP-jem.

 

Hvala za sodelovanje in lepo pozdravljeni,

partnerji na projektu »Zdravju prijazno delovno okolje«

 

< Vse aktualne novice