• Domov
  • Novice
  • Povabilo k vključitvi lokalnih skupnosti v projekt predsedovanja Slovenje Svetu EU leta 2021

Na podlagi dogovora na sestanku glede predsedovanja Svetu Evropske unije, vam v nadaljevanju posredujemo njihovo vabilo k sodelovanju pri projektu predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije v obliki “košarice mest”.

Lokalne skupnosti vabijo k sodelovanju, tako da predlagate vsebine za zapolnitev spremljevalnih destinacij za izvedbo dogodkov v času predsedovanja Slovenije Svetu EU 2021. Pri tem je zaželeno, da se lokalne skupnosti regijsko povežete in pošljete usklajene predloge, ki bodo kar najbolje izrazili vaše posebnosti. Vse prijave bo v skladu z zapisanimi merili obravnavala in ocenila strokovna žirija.

Rok za oddajo predlogov je petek, 13. september 2019, na naslov: gp.kpv@gov.si.

Povezavo do povabila lokalnim skupnostim najdete tukaj. 

Ključne informacije so dostopne na tej povezavi, z veseljem pa bodo odgovorili tudi na vaša morebitna dodatna vprašanja.

Ob tej priložnost vas prav tako želijo opozoriti glede pravilnega naslavljanja polnega imena predsedovanja. V javnosti in medijih se namreč pogosto pojavlja in uporablja dikcija, da bo Slovenija predsedovala Evropski uniji, kar je napačno. Vsakokratna predsedujoča država namreč predseduje instituciji – t.i. Svetu Evropske unije, zato je pravilna dikcija“Slovenija bo predsedovala Svetu Evropske unije”.

< Vse aktualne novice