• Domov
  • Novice
  • Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o planinskih poteh

Na spletni strani Državnega zbora je objavljen Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o planinskih poteh. Cilj novele zakona je, da se pristopi k oblikovanju dodatnih ukrepov za podporo Planinski zvezi Slovenije in planinskim društvom kot skrbnikom planinskih poti.

Veljavni 20. člen zakona določa, da pristojna planinska zveza lahko prejema sredstva za vzdrževanje in označevanje planinskih poti iz državnega ali občinskih proračunov na podlagi letnega programa dela zveze. V nadaljevanju se s spremembo tretjega odstavka predloga zakona občini omogoča, da se za sofinanciranje vzdrževanja in označevanja planinskih poti sklene neposredno pogodbo s pristojno planinsko zvezo na način, da ta lahko ta sredstva v obliki nadomestila iz tega zakona nameni skrbniku planinskih poti. Celotno besedilo predloga zakona najdete TUKAJ.

Posamezne predloge oz. pripombe na predlagane določbe zakona, lahko posredujete v okviru predlogov do ponedeljka, 29. 3. 2021 na naslov ana.plavcak@skupnostobcin.si


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice