• Domov
  • Novice
  • Predsednik SOS na sestanku z ministrom za javno upravo

Predsednik Skupnosti občin Slovenije, dr. Aleksander Jevšek se je dne 8. 11. 2019 udeležil sestanka, ki ga je sklical minister za javno upravo Rudi Medved s predsedniki asociacij občin na temo nižanja stroškov občinam.

Minister je predsednike seznanil, da bo Vlada RS predlog Zakona o zmanjšanju stroškov občinam obravnavala na seji v prihajajočem tednu.

Prav tako jih je obvestil, da ima Delovna skupina za pripravo predlogov sprememb zakonodaje, ki bo zmanjšala stroške občin, podaljšan mandat za nadaljnje delo. V nadaljevanju bo delovna skupina delala na spremembah Zakona o financiranju občin, katerih cilj bo odprava tistih anomalij, ki jih zdajšnji sistem povzroča (gre za problematiko 54. občin, katerim prejeta sredstva povprečnine ne zagotavljajo pokritja stroškov izvajanja zakonsko določenih nalog).

Minister je prisotne predsednike prav tako obvestil, da je Ministrstvo za javno upravo dokončno potrdilo predlagano delegacijo Odbora regij za obdobje 2020-2025 in da je bil predlog kandidatov slovenske delegacije danes posredovan na Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri Evropski uniji.

< Vse aktualne novice