• Domov
  • Novice
  • Prvi razpisi za zbiranje predlogov v okviru digitalnega programa IPE

Evropska Komisija je objavila prvi sklop razpisov za zbiranje predlogov v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE). Načrtovan proračun v višini 258 milijonov EUR predvideva izboljšanje evropske infrastrukture za digitalno povezljivost, zlasti gigabitnih omrežij in omrežij 5G po vsej Uniji ter vsesplošni prispevek k evropski digitalni preobrazbi.

Razpisi sledijo sprejetju prvega večletnega delovnega programa za digitalni del Instrumenta za povezovanje Evrope. Sofinancirani ukrepi bodo namenjeni podpori in pospeševanju naložb v evropsko infrastrukturo za digitalno povezljivost skupnega interesa.

Druge pomembne informacije:

  • Proračun znaša 258 milijonov evrov in je v celoti sestavljen iz nepovratnih sredstev.
  • Na razpise programa CEF Digital se lahko prijavijo pravne osebe, javni ali zasebni organi, vključno s skupnimi podjetji, ki imajo sedež v državah EU, ter vključno s čezmorskimi državami ali ozemlji. Za sodelovanje veljajo nekatere varnostne omejitve, ki so opredeljene v besedilu posameznega razpisa.
  • Med razpisnimi temami so 5G za pametne skupnosti – Pokritost 5G na prometnih koridorjih – Hrbtenična omrežja za vseevropsko federacijo oblakov – Hrbtenična povezljivost za digitalna globalna vrata – Ukrepi za sodelovanje in podporo.

Rok za prijavo je 22. marec 2022 (17:00 po srednjeevropskem času). Več informacij najdete TUKAJ.

Vabljeni, da se predhodno udeležite informativnega dne, ki bo v sredo, 19. januarja 2022.

< Vse aktualne novice