V četrtek, 17. 6. 2021, se je odvil največji dogodek na področju digitalizacije v turizmu v letošnjem letu, in sicer smo v sklopu  Turizma 4.0, katerega nosilec je visokotehnološko podjetje Arctur d.o.o., organizirali spletno konferenco “Razvoj Turizma 4.0”. V okrogli mizi, ki je sledila zanimivim predstavitvam je sodeloval tudi Peter Misja, predsednik Skupnosti občin Slovenije, ki je od začetka pridružen partner projekta. Predsednik SOS je izpostavil velik interes, kar 75% vseh občin je kandidiralo na razpisu MJU za pametna mesta in skupnosti, kar je jasen pokazatelj, da občine imajo interes za razvoj na področju digitalizacije in uvajanje tehnoloških rešitev. V času okrevanja turizma, ki je utrpel velikanske izgube, bodo prav digitalne rešitve predstavljale pomemben del rešitve.

Med ključnimi govorci so bili tudi predstavniki slovenskih in tujih odločevalskih institucij. Konference se je udeležilo preko 100 predstavnikov javnega in zasebnega sektorja.

Za vse, ki se dogodka niste mogli udeležiti objavljamo povezavo na posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=ipCy1xwtB7c.

Tekom dogodka smo opredelili 10 ključnih razvojnih usmeritev na področju Turizma 4.0 v Sloveniji, ki bodo služile kot smerokaz pri nadaljnjih strateških načrtovanjih in jih prilagamo k sporočilu za javnost. Poleg tega pa prilagamo tudi opis Turizma 4.0 in pa sam program konference.

< Vse aktualne novice