Skupnost občin Slovenije je dne 24. 4. 2018 organizirala redno letno skupščino Skupnosti občin Slovenije v Best Western Premier Hotelu Slon v Ljubljani.

Skupščine se je udeležila evropska komisarka Violeta Bulc, ki je z županjami in župani, članicami in člani Skupnosti občin Slovenije, govorila o svoji viziji prometa ter izhodiščih večletnega finančnega okvira in kaj ta pomeni za občine.

Po zaključku razprave z evropsko komisarko so županje in župani obravnavali letno poročilo o delu SOS za leto 2017, načrt dela za leto 2018 in finančne dokumente. V nadaljevanju je potekala podelitev priznanj županom za dolgoletno opravljanje funkcije in plaket občinam za dolgoletno zvestobo Skupnosti občin Slovenije. V sklopu skupščine SOS je dr. Franjo Mlinarič predstavil zaključke Analize sistema financiranja občinskih nalog s predlogom metodologije za določitev povprečnine, katere izdelavo je naročila Skupnost občin Slovenije. Skupščina je obravnavala tudi pobudo ZOS za združitev obeh asociacij in predlog SOS za izvedbo nove storitve uskladitve delovanja s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov za občine. 

V nadaljevanju lahko preberete poročilo iz skupščine SOS po področjih, in sicer:

Pogovor z evropsko komisarko Violeto Bulc

Potrjena poročila in načrti SOS 

Podelitev priznanj SOS za zvestobo in pripadnost organizaciji

Podelitev plaket za dolgoletno opravljanje funkcije župana

Zaključki Analize sistema financiranja občinskih nalog s predlogom metodologije za določitev povprečnine

Združevanje z Združenjem občin Slovenije 

Varstvo osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in nacionalno zakonodajo ter ponudba SOS

 

Za vas smo pripravili tudi galerijo slik iz skupščine SOS 2018, ki jo najdete s klikom tukaj. 

 

 

 

 

 

 

 

< Vse aktualne novice