Obveščamo vas, da bo med 16. in 19. majem 2015 potekal sejem lokalne samouprave JV Evrope, in sicer v Plovdivu, Bolgariji. Dogodek organizirajo Mreža združenj lokalnih oblasti JV Evrope (Nalas) in Nacionalno združenje občin v Bolgariji (NAMRB) ob sodelovanju bolgarske občine Plovdiv.

Udeleženci bodo imeli priložnost, da obiščejo primere dobrih praks v občini Plovdiv, možnost diskusije o le-teh in na področju ekonomskega razvoja občine, prav tako pa je 17. maja organiziranih nekaj možnosti za spoznavanje kulturne dediščine mesta. Udeležence bodo pozdravili tudi pomembni politiki, svojo prisotnost je potrdil tudi predsednik Republike Bolgarije. Na odprtem odru boste lahko uživali tudi v bolgarski živi kulturni dediščini, ki jo bodo predstavili lokalni umetniki z vse države.

Prav tako bo 18. maja potekala tudi podelitev nagrad za dobro upravljanje na lokalni ravni, ter podelitev nagrade GENIYOUTH za najboljše prakse na področju enakosti žensk in moških ter mladinske politike v občinah JV Evrope. Med dobitnicami nagrade GENIYOUTH sta v letošnjem letu slovenski občini, in sicer MO Maribor in občina Ajdovščina.

Vsem, ki boste zainteresirani za predstavitev vaše občine ali evropskega projekta, ki ga izvajate, pa bodo na razpolago tudi stojnice v okviru sejemskega prostora. Samostojno stojnico v velikosti 6 m² boste lahko najeli po ceni 350 €.

V sklopu konference bo potekala tudi razprava o praksah občin v regiji na področju odzivanja na naravne nesreče, katere se bodo udeležili tudi evropski komisarji, predsednik Vlade Republike Bolgarije in mednarodni strokovnjaki.

PROGRAM DOGODKOV 

Za več informacij lahko pokličete v sekretariat SOS na 02 234 15 05 ali nam pišete na naslov barbara.horvat@skupnostobcin.si.

< Vse aktualne novice