• Domov
  • Novice
  • Sestanek DS za šport in komunalno infrastrukturo za šport in prosti čas

V prostorih občine Domžale se je sestala Delovna skupina SOS za šport in komunalno infrastrukturo za šport in prosti čas. Na prvi seji so članice in člani obravnavali osnutek Zakona o šport, ter posredovane pripombe občin na osnutek zakona.

Prisotni na sestanku so se strinjali, da se mora v 3. členu dodati, da občine z letnim programom športa izražajo javni interes. Prav tako so bili prisotni enotni, da športne zveze ne morejo dajati niti soglasja niti mnenja na letne programe športa. Dejstvo, da vsa športna društva niso včlanjenja v športno zvezo in da vse občine nimajo športnih zvez, bi povzročilo več zmede kot koristi.

V nadaljevanju je bilo izpostavljeno težavno financiranje športnih društev, ki imajo velike težave z zamujanjem financiranja dejavnosti s strani občin. Občine namreč pred sprejejtjem proračuna ne morejo financirati športnih društev, kar njihovo delo otežuje. Prisotni tako predlagajo, da bi se omogočil način, da bi se lahko razpisi za financiranje športnih društev objavili pred sprejetjem proračuna (razpis bi točkovno ovrednotil programe, medtem ko bi se v proračunu ovrednotila točka).

Zaradi velikih razlik med občinami na sestanku ni bilo soglasja, ali se podpira možnost, da se športni objekti lahko podelijo v upravljanje športnim društvom.

 


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice