• Domov
  • Novice
  • Sestanek na temo Varnost na slovenskih cestah ni samoumevna

V torej 16. julija je v prostorih Agencije RS za varnost v cestnem prometu (AVP) potekal sestanek (in nato novinarska konferenca) na temo varnosti v cestnem prometu. Predstavnica AVP je na začetku predstavila analizo stanja varnosti v cestnem prometu, ki se nahaja na tej povezavi.

V letošnjem polletju se je stanje na slovenskih cestah slabše, kot je bilo stanje v enakem obdobju lani, zato so s strani AVP pozvali nadzorne organe (policijo, redarstva) k ukrepanju.

Predstavnik SOS je pozdravil organizacijo sestanka, saj občine na tak način dobijo informacije o stanju prometne varnosti, ki močno vpliva na kakovost življenja v lokalnih skupnostih. Tovrstne informacije pomagajo pri načrtovanju tako preventivnih aktivnosti kot tudi nadzora občinskih nadzornih organov (inšpekcije in redarstva), kjer pa se seveda računa tudi na pomoč in sodelovanje Policije. Pomembno je, da se v lokalnih okoljih poveča nadzor nad hitrostjo, ki je v prvem polletju letošnjega leta glavni vzrok za poslabšanje prometne varnosti. 

Na podlagi dogovora na sestanku je SOS občine pozval k sodelovanju v preventivni akciji Varno poletje, ter k povečanju nadzora hitrosti na slovenskih cestah.  

Celotno izjavo za javnost si lahko preberete tukaj.

< Vse aktualne novice