• Domov
  • Novice
  • Sestanek projektnih partnerjev projekta INTENSSS-PA

INTENSSS-PA-logo-RGB-HOR-byline

V času od 6. julija do 7. julija smo se v Atenah sestali projektni partnerji projekta INTENSSS-PA. Na svojem drugem sestanku so so članice in člani pregledali napredek od začetka projekta v mesecu februarju 2016, ter smo se dogovorili o naslednjih korakih.

Projektni partnerji so v času od začetka projekta naredili analizo regije, v kateri se bo ustanovil Regional Living Lab (RLL). Skupnost občin Slovenije in LEA Pomurje sta RLL ustanovili v Pomurski regiji. Tako smo skupaj z LEA Pomurje mapirali ključne deležnike na področju energetike in prostorskega načrtovanja. Prav tako smo naredili analizo potreb v regiji in SWAT analizo povabljenih deležnikov v RLL. Na podlagi analize smo pripravili vabilo na ustanovni sestanek RLL Pomurje, ki je bil v Moravskih Toplicah 23. junija.

V okviru projektnega načrta smo sodelovali pri pripravi primerov dobrih praks s področja energetske učinkovitosti, kot smo sodelovali pri pripravi vzorcev gradiv za pomoč pri energetski učinkovitosti. V sklopu delavnega sklopa bomo projektni partnerji pripravili bazo primerov dobrih praks in bazo gradiv za pomoč pri izboljšanju energetske učinkovitosti.

V naslednjih mesecih (sep-nov) bomo z LEA Pomurje organizirali drugi sestanek RLL, na katerem bomo določili prioritete Pomurske regije s področja energetike, kot bomo določili ključne odgovorne za posamezne prioritete. Nato bomo na podlagi zbranih podatkih pripravili izobraževanja članov RLL in pripravili izhodišča za pripravo integriranega energetskega koncepta.

V kolikor bi vas navedena tematika zanima in v kolikor bi želeli sodelovati v RLL Pomurje, pišite na miha.mohor@skupnostobcin.si.

Več o projekti INTENSSS-PA si lahko preberete na tej povezavi.

Zajeta slika


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice