• Domov
  • Novice
  • Slovenija ima 4 nove, mladim prijazne občine

V torek, 6. decembra, je v prostorih Mestnega muzeja Ljubljana, potekala slavnostna podelitev certifikatov Mladim prijazna občina. Tako je Slovenija dobila 4 nove mladim prijazne občine. Slavnostna podelitev certifikatov je poteka v organizaciji Inštituta za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja.

mladim-prijazne-obcineNaziv Mladim prijazna občina za obdobje 2016  ̶ 2020 so prejele Občina Jesenice, Občina Radovljica, Mestna občina Koper in Mestna občina Novo mesto ter tako dvignile število mladim prijaznih občin na 28.

 

Letošnjo podelitev je zaznamovala tudi novost: podaljšanje veljavnosti certifikata tistim občinam, katerim veljavnost certifikata se letos izteka in so uspele dokazati, da se področju mladine še naprej učinkovito posvečajo. Komisija za certificiranje mladim prijaznih občin je odločila, da se veljavnost certifikata podaljša Mestni občini Ljubljana, Mestni občini Maribor, Mestni občini Ptuj, Mestni občini Velenje, Občini Krško in Občini Radlje ob Dravi.

Posebna pozornost je bila letos posvečena Občini Hajdina, ki sicer certifikata (še) ne prejme, a je uspela dokazati, da je v zadnjih letih storila pomemben napredek na področju urejanja položaja mladih v občini.

Iskrene čestitke vsem novim certificiranim občinam in vsem, ki ste s svojim vztrajnim delom certifikat podaljšale.

Galerija slik

< Vse aktualne novice