• Domov
  • Novice
  • Slovenija, pet zvezdična turistična destinacija

Med vodami, v slovenski “Mezopotamiji”, kot je svoj kraj v uvodnem pozdravu slikovito predstavil župan Medvod, Nejc Smole, je marca 2016 Skupnost občin Slovenije organizirala delavnico za občine, posvečeno Strategiji razvoja turizma. Skupaj z županom Podčetrtka, Petrom Misjo, ki je predsednik Komisije SOS za turizem od leta 2012, v vlogah odličnega gostitelja in predsedujočega dogodku, več kot 60 zbranim zagotovila dobre pogoje za uspešno delo.

Zbralo se je več županj in županov ter drugih udeleženk in udeležencev iz različnih občin in javnih zavodov, ki na lokalni ravni skrbijo za turizem. Namen delavnice je bil, da bi skupaj ocenili stanje, potrebe in želje te izredno pomembne gospodarske panoge v letu 2016, ko se izteka nacionalna strategija razvoja turizma in s tem oblikovali priporočila z lokalne ravni za prihodnjo strategijo.

K evalvaciji strategije v izteku in uvodnim mislim smo povabili eminentne gostje, Evo Štravs Podlogar, v.d. generalno direktorico Direktorata za turizem in internacionalizacijo na MGRT, Mag. Majo Pak, direktorico Slovenske turistične organizacije, Dr. Majo Uran Maravić, strokovnjakinjo iz akademske sfere in Jano Apih, direktorico Tovarne trajnostnega turizma, Goodplace.

Njihove iztočnice za delo v skupinah so strnjene v naslednjih predstavitvah:

01 Eva Štravs Podlogar, DTI-MGRT

02 Maja Pak, STO

03 Maja Uran Maravić, Turistica

04 Jana Apih, Goodplace

Po uvodnih predstavitvah so se udeleženke in udeleženci razdelili v pet skupin:

  • SV – Slovenija
  • JV – Slovenija
  • JZ – Slovenija
  • SZ – Slovenija in
  • Osrednja – Slovenije

V skupinah so v živahni razpravi identificirali želje, potrebe in težave s katerimi se srečujejo na področju turizma, ter predloge, kako bi v prihodnje lahko te zaviralce razvoja omilili ali odpravili. Skupine so v zaključnem, plenarnem delu o tem poročale. V sodelovanju z dr. Majo Uran Maravić in Jano Apih smo v Sekretariatu SOS pripravili Povzetek delavnice SOS, kot priporočilo pripravljavcem nove strategije razvoja turizma.

Utrinke z dogodka si lahko pogledate v galeriji, na tej povezavi.

Iskrena hvala gostiteljem, Občini Medvode in Zavodu za šport in turizem Medvode za gostoljubje, vabljenim gostjam in moderatorkam, za navdih z uvodnimi predstavitvami ter udeleženkam in udeležencem za vsak košček mozaika, ki nas bo pripeljal do želenega cilja, Slovenije, pet zvezdične destinacije na globalnem turističnem zemljevidu.

< Vse aktualne novice