V okviru strokovne ekskurzije so se slovenski župani udeležili evropskega nogometnega turnirja. Tretje evropsko prvenstvo za župane (2008 v Avstriji in 2012 na Poljskem) je potekalo od 16. do 21. maja v kraju Uherske Hradišče, ki leži v regiji ZLIN (Češka). Na prvenstvu je sodelovalo 12 nogometnih ekip in več kot 150 županov iz Češke, Slovaške, Nemčije, Ukrajine, Poljske, Avstrije, Hrvaške, Italije, Južne Tirolske in Slovenije).

Odlično organizirano evropsko prvenstvo je kljub napornemu ritmu (7 tekem v 5 dneh) nudilo ogromno priložnosti za spoznavanje in izmenjavo izkušenj med župani. Prepričani smo, da je takšno druženje nujno potrebno, saj si je več kot 150 županov ogledalo primere dobrih praks in razpravljalo o možnostih sodelovanja v projektih.

Iz športnega vidika so slovenski župani bili razočarani, saj je bil cilj pred prvenstvom uvrstitev v četrtfinale, kar pa žal niso dosegli. Žreb je tokrat določil zelo močne nasprotnike, proti katerim so bili župani nemočni. Tako so izgubili z reprezentanco Slovaške (postala evropski prvak), Poljske (dosegla 5. mesto) in Češke II (dosegla 9. mesto). Nato so slovenski župani igrali za mesta od 9-12, ter dosegli skupno 11. mesto, saj so premagali Južno Tirolsko (4:2), tesno pa izgubili z ekipama Slovaške II (4:3) in Češke II (2:1).

V ekipi županov so tekmovali:
zgornja vrsta z leve: Stanko Glažar (Hajdina), Marko Soršak (Hoče-Slivnica), Peter Misja (Podčetrtek), Janko Kopušar (Šmartno ob Paki), Miran Jurkošek (Štore), Marko Diaci (Šentjur), Roman Richter (Pesnica- podžupan), Franjo Golob (Vuzenica)
spodnja vrsta z leve: Branko Ledinek (Rače-Fram), Ladislav Pepelnik, Aco Šuštar (Vodice), Roman Medik (Središče ob Dravi – podžupan), Miha Mohor (SOS), Stanko Gjerkeš (Lendava – podžupan) in Jože Kužnik (Polzela).

P1020809

Še nekaj utrinkov z Evropskega prvenstva županov 2016:

Udeležbo ekipe županov na nogometnem evropskem prvenstvu so omogočili sponzorji, katerim se posebej zahvaljujemo:

Izletnik Celje

Tomgrad d.o.o.

Cestno prometni inštitut d.o.o.

Legartis

HL , Ljubo Hansel s.p.

Betonica d.o.o.

Podjetje za gozdne gradnje in hortikulturo d.o.o.

Cestno podjetje Ptuj d.d.d

Biro Biro

Energo jug

Zemeljsko gradbena dela, Zdenko Ramšak s.p.

Gorenjska gradbena družba d.d.

PUP Velenje

Krt gradbeništvo d.o.o.

Strojna zemeljska dela, Milan Toplišek

 


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice