• Domov
  • Novice
  • SOS ministrici za izobraževanje predlaga sklic sestanka glede sofinanciranja investicij v vrtce in osnovno šolstvo

Dne 30. 3. 2021 je SOS na ministrico za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simono Kustec naslovila predlog za sklic sestanka, ki bi potekal še pred dokončnim izborom investicijskih predlogov, ki bodo sofinancirana iz državnega proračuna. Na sestanku pričakujemo skupni razmislek, kakšne so dodatne in nove možnosti za večjo finančno participacijo države v predšolski in šolski prostor, bodisi s strani države bodisi skozi mehanizme, ki jih v teh časih omogoča in ponuja Evropska Unija – Načrt za okrevanje in odpornost (RRF).

Namreč ob razpoložljivi višini finančnih sredstev, ki jih je ministrstvo namenilo za sofinanciranje investicij v predšolski in šolski prostor na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v RS v proračunskem obdobju 2021 – 2024, je jasen in viden globok razkorak med potrebami na obeh področjih ter razpoložljivimi finančnimi sredstvi.
V Skupnosti občin Slovenije smo na to, da je nujno potrebno zagotavljati investicijska finančna sredstva za sofinanciranje investicij v predšolski in šolski prostor, opozarjali že večkrat. Ne samo zaradi nujnih potreb, temveč tudi zato, ker lahko investicije spodbudijo razvojne cikle, ki imajo pomemben vpliv na ohranjanje razvojnih kapacitet občin in države.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice