• Domov
  • Novice
  • SOS na predsednika Vlade RS naslovila prošnjo k ukrepanju pri sprejemanju PKP9

Skupnost občin Slovenije je na ministrstva že večkrat naslovila več predlogov ukrepov za vključitev v t. im. deveti protikorona zakon. Vlada RS je na 82. redni seji sprejela Predloga zakona o o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 in ga poslala v državnozborsko proceduro (TUKAJ).

Po pregledu predloga ugotavljamo, da zakon ne vsebuje določb, ki bi lokalnim skupnostim pomembno omogočile lažje delovanje oz. tudi nižje stroške za reševanje situacij povezanih z epidemijo.

Zato smo se obrnili na predsednika Vlade RS s prošnjo po ukrepanju, da se v državnozborski obravnavi vložijo in sprejmejo amandmaji, ki bodo razrešili sledeče situacije in težave:

  1. Zagotovitev sredstev za financiranje stroškov dela zaposlenih za kuhanje kosil za učence in kritja vseh fiksnih stroškov (npr. material za vzdrževanje, material za čiščenje, elektrika, ogrevanje, laboratorijske storitve, deratizacije in vzpostavitve sistema HACCP, itd.), ki se krijejo iz »tržne« dejavnosti oz. iz nejavnih prihodkov, in so osnovnim šolam nastali zaradi epidemije.
  2. Zagotovitev državnih sredstev za kritje celotnega nadomestila za izpad prihodkov iz naslova šolskih prevozov
  3. Podaljšanje veljavnosti pogodb za posebne linijske prevoze.
< Vse aktualne novice