• Domov
  • Novice
  • SOS opozorila pristojne glede prevozov osnovnošolskih otrok v novem šolskem letu

Skupnost občin Slovenije je na Kabinet predsednika Vlade RS, ministrico za izobraževanje, znanost in šport ter direktorja NIJZ naslovila opozorilo glede prevozov osnovnošolskih otrok v novem šolskem letu.

Z več dopisi smo že opozarjali na težave pri organizaciji brezplačnega prevoza učencev in otrok s posebnimi potrebami, ki so se zgodile ob ponovni vključitvi otrok v osnovne šole v mesecu maju in juniju, in sicer zaradi strogih Higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za izvajanje prevoza šolarjev v času epidemije COVID-19. Opozorili smo, da so in bodo občine zaradi priporočil NIJZ dodatno finančno kot tudi administrativno obremenjene.

Ker se približuje novo šolsko leto je navedena problematika ponovno aktualna, v kolikor bodo obveljala stroga priporočila in omejitve NIJZ glede razdalje med učenci na avtobusih in kombijih.

Pozvali smo, da pristojni državni organi v pogovoru (in upamo, da tudi čim prej sprejetih odločitvah) o načinu izvedbe pouka v novem šolskem letu obravnavajo tudi to problematiko in sprejmejo razumne, predvsem pa finančno vzdržne in izvedljive ukrepe in odločitve. O tem pa tudi nemudoma seznanijo občine, ki morajo informacije o načinu organizacije prevozov prejeti čim prej, da se ne bo ponovil scenarij v mesecu maju, ko so bile odločitve znane le nekaj dni pred uvedbo sprememb pouka.

< Vse aktualne novice