• Domov
  • Novice
  • SOS se je z DVK dogovoril za brezplačno izposojo volilnih skrinjic

Skupnost občin Slovenije se je z Državno volilno komisijo dogovorila, da bodo zainteresiranim občinam brezplačno posodili volilne skrinjice. Občinam tako ne bo potrebno kupiti novih volilnih skrinjic.

Državna volilna komisija soglaša, da okrajne volilne komisije, ki volilne skrinjice hranijo na upravnih enotah, le-te posodijo občinskim volilnim komisijam za izvedbo letošnjih lokalnih volitev. Za izposojo skrinjic je treba podpisati sporazum (vzorec sporazuma se nahaja tukaj). So pa iz Državne volilne komisije sporočili, da okrajne volilne komisije s primo/predajo skrinjic ne smejo imeti nobenih stroškov.

Glede na zgoraj navedeno vam tukaj prilagamo seznam okrajnih volilnih komisij, ki volilne skrinjice hranijo na sedežu OVK. Volilne komisije (občinske in okrajne) se glede realizacije predaje oziroma vrnitve skrinjic dogovorite neposredno. Kontaktni podatki okrajnih volilnih komisij so objavljeni na http://www.dvk-rs.si/index.php/si/strani/kontaktni-podatki-okrajnih-volilnih-komisij-volilnih-enot-in-okrajev.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice