Županja občine Solčava, Katarina Prelesnik in Skupnost občin Slovenije sta 31. maja in 1. junija organizirali srečanje županj v Logarski dolini.

Na 13. srečanju županj so županje prisostvovale strokovnemu predavanju in okrogli mizi na temo zelenega javnega naročanja, ki je bila organizirana v okviru projekta Greens. Več o okrogli mizi GreenS lahko preberete tukaj Odpravile so se tudi po panoramski cesti do Železne Kaple / Bad Eisenkappel, kjer so se sestale z županom Franzom Josefom Smrtnikom ter prvo namestnico deželnega glavarja dr. Beate Prettner. Izmenjali so si izkušnje glede delovanja občin v Sloveniji in Avstriji ter izkušnje glede odpravljanja posledic naravnih nesreč.

V drugem delu dneva so se županje z električnimi kolesi odpravile do slapu Rinka, kjer so razpravljale o soočanju potreb lokalnega prebivalstva in pričakovanj turistov, umiritev prometa v krajinskem parku Logarska dolina in trajnostni mobilnosti, ter izmenjale izkušnje in dobre prakse na tem področju. Drugi dan srečanja so županje posvetile finančni problematiki. Z mag. Metko Cerar so namreč razpravljale o sestavi občinskega proračuna, ki je usmerjen k ciljem. Srečanje županj v neokrnjeni naravi so zaokrožile s sprehodom v Robanov kot. Fotografije iz dogodka lahko pogledate tukaj

< Vse aktualne novice