• Domov
  • Novice
  • SVRK bo upošteval pobudo in predlog SOS po razširitvi mehanizma CTN -ja na ostale občine

Predsedstvo Skupnosti občin Slovenije je podprlo pobudo občine članice, ter je na ministra brez  resorja, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo dr. Iztoka Puriča naslovila predlog, da se v naslednji finančni perspektivi mehanizem CTN razširi na ostale občine ob ustreznem povečanju sredstev tega mehanizma.

V prejetem odgovoru se SVRK strinja z našim pogledom, da so vse občine pomembne za celovit in trajnosten razvoj države. V tem kontekstu bodo tudi naš predlog naslovili v pripravah na obdobje po letu 2020.

V odgovoru še navajajo, da so priprave na naslednjo finančno perspektivo še v začetni fazi. Trenutno je v medresorskem usklajevanju vladno gradivo za določitev potrebnih omogočitvenih pogojev po posameznih ciljih evropske kohezijske politike iz osnutka normativnega okvira za obdobje 2021-27. Ravno tako so začeli z analizo investicijskih potreb, ki bo služila za dogovore z deležniki v Sloveniji in za pogajanja z Evropsko komisijo glede vsebin prihodnjega operativnega programa. Glede na to, da v tem trenutku, še ni znana alokacija sredstev na nivoju države, še ni možno določiti, koliko sredstev bo na voljo za posamezno področje, ki ga bodo naslovili z EKP v naslednjem obdobju.  Vsekakor pa bodo vse občinske asociacije deležnik v procesu programiranja, so še zabeležili v odgovoru.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice