Tehnologije prinašajo veliko sprememb. Želimo, da jim Slovenija ne samo sledi, ampak jih soustvarja. Partnerstvo za Turizem 4.0 je nastalo z vizijo, da Slovenija postane testni poligon, ki združuje upravljavce fizičnih prostorov (mest, občin) z vodilnimi slovenskimi raziskovalnimi in izobraževalnimi ustanovami na tem področju ter najboljšimi tehnološkimi strokovnjaki in razvijalci. Tudi Skupnost občin Slovenije je aktivni partner, saj si ne znamo predstavljati razvoja v turizmu brez aktivne vloge naših članic, občin, oziroma destinacij.

Namen je ustvariti inovativen ekosistem, ki črpa izkušnje iz bogate zgodovine turističnega poslovanja in, v skladu s tehnološkim razvojem, ustvarja čarobnost združevanja digitalnega in fizičnega sveta v eno, obogateno turistično doživetje.

Za to, da bi ustvarjali turistične storitve, ki temeljijo na resničnih potrebah in željah turistov, vas vabimo, da prihodnost turizma soustvarjate z nami. Možnosti sodelovanja so različne:

  1. Pridružite se partnerstvu, tako da izpolnite spletno deklaracijo  
  2. Sporočite svojo idejo oz. rešitev za turizem prihodnosti, t.i. turizem 4.0. Več o tem. Idejo oddate na tej povezavi.
  3. V kolikor bi želeli vabilo k zbiranju idej deliti naprej preko socialnih omrežij, pa lahko uporabite objavo za zbiranje idej, na spodnjih povezavah:
< Vse aktualne novice