• Domov
  • Novice
  • USPEŠNO ZAKLJUČEN POSVET ZELENA MOBILNOST V SLOVENSKIH OBČINAH

V soorganizaciji SRIP ACS+, Mestno občino Celje, Celjski Sejem, Skupnost občin Slovenije, Rotary Slovenija ter partnerji pobude EDISON, BMW, Renault Nissan in Petrol, smo 11.9.2018, v okviru otvoritve MOS Celje izvedli tradicionalno srečanje občin, na temo Zelena mobilnost v slovenskih občinah.

Prisotnim predstavnikom slovenskih občin, gospodarstvenikom in predstavnikom medijev je bila poleg Evropske analize različnih modelov prehoda v zeleno mobilnost in brezogljično družbo, ki jih je predstavil predsednik ERTRAC dr. Stephan Neugebauer, predstavljena tudi analiza in programi financiranja za prehod v zeleno mobilnost v RS, ki jo je predstavil g. Bojan Žlender iz MZI.

Poleg analitično finančnih vidikov so bili predstavljeni tudi praktični primeri in modeli prehoda v Zeleno trajnostno mobilnost kot jih izvajajo v partnerstvu Edison, Mestni občini Novo mesto, Petrolu, Elektru Ljubljana in Zavodu Sopotniki. Prisotni obiskovalci so s svojimi vprašanji dopolnili celotno temo razprave.

Po uradnem delu dogodka so si prisotni lahko tudi ogledali produkte elektro mobilnosti, ki so jih razstavili predstavniki podjetja Petrol, BMW in Renault ter se dogovorili za osebno srečanje s predstavniki udeležencev konference za poglobljeno in personalizirano rešitev njihovih aktualnih vsebin mobilnosti.

Vsi prisotni so se strinjali, da so takšni dogodki in prezentacije obstoječih rešitev mobilnosti zelo zanimivi in nujo potrebni za hiter prehod v trajnostno zeleno mobilnost v slovenskih občinah in podjetjih.

Vir in več: SRIP ACS+

< Vse aktualne novice