• Domov
  • Novice
  • Ustanovljeno je partnerstvo za zeleno gospodarstvo

V ponedeljek, 3. oktobra 2016, je na Brdo pri Kranju potekalo konstitutivno srečanje Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije, ki so se ga udeležili tudi predstavniki Skupnosti občin Slovenije.

Zeleno gospodarstvo je dolgoročna strateška usmeritev Slovenije in predstavlja priložnost za razvoj novih zelenih tehnologij in storitev, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja. V partnerstvo so bili vabljeni vsi deležniki, še posebej iz vrst gospodarstva, lokalnih skupnosti, stroke in civilne družbe, ki želijo aktivno sodelovati in prispevati k sooblikovanju rešitev in drugih aktivnosti prehoda v zeleno gospodarstvo.

Srečanje je vodil državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade Tadej Slapnik, ki je tudi vodja medresorske delovne skupine za prehod v zeleno gospodarstvo.

Na srečanju so sodelovali državni sekretarji z Ministrstva za infrastrukturo Klemen Potisek, z Ministrstva za javno upravo Tanja Bogataj, z Ministrstva za finance Tilen Božič, z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti, z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tanja Strniša, iz Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Franc Matjaž Zupančič ter direktorji direktoratov Ministrstva za okolje in prostor, udeležbo na dogodku pa je potrdilo tudi več kot 70 predstavnikov gospodarskih in obrtnih združenj (GZS, OZS, KGZS), predstavnikov Skupnosti občin Slovenije, javnih in zasebnih podjetij, ki delujejo na področju zelenega gospodarstva, predstavnikov Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru, Inštituta Jožef Štefan ter predstavniki nevladnih organizacij (Ekologi brez meja, Umanotera, Circular Change,…).

 

< Vse aktualne novice