• Domov
  • Novice
  • Ustanovna seja Komisije za integracijo romske skupnosti pri SOS

V četrtek, 24. septembra 2015, je v prostoru Občine Krško potekala prva, ustanovna seja Komisije SOS za integracijo romske skupnosti. Seje so se udeležile štiri že potrjene članice Komisije kot dva nova člana.

Članice in člani so prikazali splošno sliko romske tematike v njihovi občin. Dotaknili smo se romskih naselij po občinah članicah komisije, opazili, da je stanje v občinah raznoliko, hkrati pa se določene teme ponavljajo: bivanjska problematika (komunalna opremljenost, lastništvo, služnost), področje vzgoje in izobraževanja, socialno varstvo in financiranje občin z romsko skupnostjo. Člani menijo, da se je potrebno aktivneje posvetiti romski mladini ter izpostavili, da je od romskega svetnika, ki predstavlja komunikacijsko vez med občino in svojo skupnostjo, veliko odvisno.

Ob tem so izrazili veselje nad dejstvom, da je komisija zaživela. Dalje so vsi izrazili željo po uspešnem delu znotraj nje ter čim bolj uspešnem dometu njenih predlogov, pobud in sklepov.

Predstavniki občin, kjer živi avtohtona romska skupnost in katerih član občinskega sveta je predstavnik romske skupnosti, ste zmeraj vljudno vabljeni k sodelovanju pri delu Komisije. V kolikor se za slednje odločite,pišite na vesna.zagorscak@skupnostobcin.si.

< Vse aktualne novice