• Domov
  • Novice
  • Ustanovna seja komisije za razvojne projekte

V Družbenem domu Občine Grosuplje se je 5. novembra 2019 sestala komisija SOS za razvojne projekte v novi finančni perspektivi. Članice in člane komisije ter vabljene goste je pozdravil gostitelj, dr. Peter Verlič, župan Občine Grosuplje. Članice in člani komisije so predstavili svoja pričakovanja od komisije in imenovali predsednika, to je mag. Damjan Jaklin, župan občine Velika Polana in podpredsednico, Jasmino Selan, Medobčinski razvojni center Občin Grosuplje, Ivančna Gorica, Trebnje.

Na seji je komisija obravnavala stanje črpanja EU sredstev v sedanji in v prihodnji perspektivi. Mag. Bojan Suvorov iz SVRK je predstavil trenutno stanje črpanja EU sredstev. Članice in člani komisije so nizke številke komentirali z vidika uporabnikov in se osredotočali na ključne izzive in iskali rešitve.

Tako je bilo največkrat omenjeno izredno počasno pridobivanje okoljevarstvenih dovoljenj s strani ARSO; pa tudi zaplete pri oblikovanju aglomeracij. Komisija se je v nadaljevanju osredotočala na novo finančno obdobje in s prvega sestanka med Evropsko komisijo in nacionalno delovno skupino je poročala članica SOS, Simona Kašman. Procese, ki že potekajo med RS in komisijo je predstavil mag. Suvorov. Komisija je gostila tudi direktorja Inštituta za javno zasebna partnerstva dr. Boštjana Ferka, ki je predstavil mehanizme javno zasebnih partnerstev v luči razvojnih projektov in opozoril na premalo izkoriščene potenciale EFSI sklada ter mehanizma ELENA.

 

 

< Vse aktualne novice