• Domov
  • Novice
  • V PRIPRAVI ŽE SEDMI PROTIKORONSKI ZAKON – Poziv SOS za posredovanje predlogov in rešitev občin

Kot ste občine seznanjene je v državnozborski proceduri predlog šestega protikorona zakona (Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19), ki bo sprejet na 49. izredni seji Državnega zbora v sredo, 25. 11. 2020.

Država z protikoronskimi ukrepi rešuje različna družbena področja, predlogi občin so bili pri tem v nekaterih primerih uslišani (npr. povišanje povprečnine za leto 2020, vzpostavitev pravnih podlag za oprostitev najemnin, itd.), v nekaterih primerih pa so občine morale prevzeti dodatne naloge (npr. kot posredniški organ pri vlaganju zahtevkov na pristojna ministrstva za vrtce, za dodatke zaposlenih, kjer je občina ustanovitelj zavoda).

Država je pričela s pripravo novih ukrepov, ki jih bo vseboval sedmi protikoronski zakon. Z namenom, da pripravljavce seznanimo s težavami pri izvajanju določb interventne zakonodaje in predlogi dodatnih ukrepov, ki bodo služili v pomoč občinam in nenazadnje občankam in občanom v času izrednih razmer in za reševanje posledic epidemije, Skupnost občin Slovenije naslavlja na občine poziv, da nam posredujete vaše predloge, ki jih bomo skupaj z že poslanimi pripombami in predlogi, ki morebiti ne bodo upoštevane v šestem protikorona zakonu, naslovili na državo.

Prosimo, da predlogi vsebujejo konkretne rešitve z obrazložitvijo težave.

Predloge pošljete na naslov info@skupnostobcin.si do četrtka, 26. 11. 2020.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice