• Domov
  • Novice
  • Vabilo na strokovni obisk institucij EU v Bruslju

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vabi na strokovni obisk institucij EU v Bruslju. Obisk bo potekal od 15. do 17. junija 2022 v Bruslju. Stroški letalskega prevoza, prevoza od in do letališča v Bruslju, ter nastanitev v enoposteljni sobi so kriti s strani Evropske komisije. 

Strokovni obisk je namenjen predvsem izvoljenim predstavnikom občin in njihovemu vodstvu (županjam/županom, podžupanjam/podžupanom, direktoricam/direktorjem izjemoma pa vodjem oddelkom, ki so odgovorni za vsebine EU.

Na strokovnem obisku bo posebna pozornost namenjena načrtu okrevanja EU po pandemiji COVID -19, zelenemu dogovoru za Evropo, digitalni Evropi ter varovanju demokracije in temeljnih vrednot EU, črpanju kohezijskih sredstev v aktualnem obdobju, možnostim za razvoj v okviru nekaterih drugih programov EU, ter odzivu EU na vojno v Ukrajini.

 

V kolikor bi se obiska želeli udeležiti, vas prosim, da nam izpolnjeno PRIJAVNICO posredujete na naslov miha.mohor@skupnostobcin.si najkasneje do petka 6. maja. Za dodatna pojasnila sem na voljo na telefonski številki 040513133.

Zaradi omejenega števila se bo pri izboru upoštevala geografska pokritost zainteresiranih, enakomerna zastopanost velikosti občin (mestne, občine s sedežem upravnih enot, ostale občine) ter vrstni red prispelih prijav

< Vse aktualne novice